Vastavirtaan ja valtavirtaan – avauksia kyläkoulukeskusteluun

Julkaisuvuosi: 
2014
Hinta: 
0.00€
Tilaa verkkokaupasta: 

-

Myönteinen näkökulma on harvinainen valopilkku suomalaisessa perin mustavalkoisessa kyläkoulu- ja kouluverkkokeskustelussa. Juuri tämä teki asiasta mielenkiintoisen ja tutkimisen arvoisen. Vastavirtaan ja valtavirtaan -julkaisu on Kyläkoulun muuttuva rooli muuttuvassa kuntakentässä -tutkimuksen loppuraportti.

Tässä julkaisussa kyläkoulukeskustelun, monikulttuurisuuden, uuden kyläkoulurakennuksen, uuden palvelukonseptin ja kylä-käsitteen kautta avataan sitä, mitkä tekijät tänä päivänä voivat vaikuttaa kyläkoulun roolin muutokseen ja mitä muutos käytännössä voi tarkoittaa eri osapuolille. Kyläkoulua laajemmin kyse on siitä, miten kohdekoulujen näköinen todellisuus vastaa tavoitteita, joita kunnat ja valakunnan tason maaseudun kehittäminen ovat itselleen asettaneet.

Koulumaailmaa yhdistävien teemojen myötä kyläkoulukeskustelu valtavirtaistuu. Vastavirtaan keskustelu taas kulkee ennen kaikkea suhteessa itseensä: puheenaiheena kun voi olla muukin kuin lakkautus tai oman kyläkoulun puolustaminen.

Lisätietoa ja kirjoittajien yhteystiedot liitteessä.

Julkaisun pdf-versio ladattavissa tästä.

ISBN 978-952-5889-80-2 (painettu)
ISBN 978-952-5889-81-9 (PDF)
ISSN 0356-9659
Tutkimuksia – n:o 52

  • Hinta: toimituskulujen hinnalla (Suomeen: 1 kirja 5 euroa, 2 kirjaa 6 euroa)
  • Tilaukset:

Siirtolaisuusinstituutti/
Satu Löppönen
e-mail: satu.lopponen(at)utu.fi
puh. 02-2840 440

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös