Turku houkuttelee kansainvälisiä huippuosaajia Suomeen ainutlaatuisella kampanjalla

26.4.2019
Koodareista, diplomi-insinööreistä ja muista tekniikan alan huippuosaajista on kova pula Turussa. Ongelman ratkaisemiseksi Turku julkistaa maailmanlaajuisen Talent Call Turku -kutsukilpailun. Sen järjestävät Turku Science Park Oy ja Turun kaupunki yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Kilpailussa houkutellaan korkeasti koulutettuja kansainvälisiä osaajia tutustumaan Turun seudun tarjoamiin työ- ja uramahdollisuuksiin. Tavoitteena on edistää osaavan työvoiman saatavuutta aloilla, joilla yritykset kärsivät työvoimapulasta. Kutsukilpailu avataan tänään 23.4. ja voittajat pääsevät tutustumaan Turkuun elokuussa.

Suomi on maailman parhaita maita yhdistää työ- ja perhe-elämä. Suomi on esimerkiksi valittu vuonna 2018 parhaaksi maaksi expat-perheille. Turun seutu on Suomen nopeimmin kasvava innovaatio- ja osaamiskeskittymä. Alueemme yritykset tarjoavat paljon kiinnostavia työmahdollisuuksia eri alojen asiantuntijoille ja Turku kaupunkina loistavat puitteet hyvälle elämälle, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kilpailussa viisi perhettä eri puolilta maailmaa voittaa tutustumismatkan Turkuun elokuussa 2019. Vierailuohjelma sisältää yritysvierailuja sekä tutustumista suomalaiseen arkeen, palveluihin ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin. Talent Call Turun kautta halutaan tavoittaa vähintään 20 miljoonaa kohderyhmään kuuluvaa henkilöä.

Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on Turun seudun yritysten kasvun kannalta aivan keskeistä. Pelkästään meriteollisuuden yritykset tulevat tarvitsemaan tuhansia uusia osaajia seuraavien vuosien aikana. On tullut selväksi, että kaikkia yritysten tarvitsemia asiantuntijoita ei löydy Suomesta. Meidän täytyy kyetä houkutella huippuosaajia myös ulkomailta, kertoo Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Kansainvälisiä talent-kutsukilpailuja ovat aiemmin toteuttaneet esimerkiksi Uusi-Seelanti (Wellington), Hollanti (Eindhoven) ja Viro. Suomessa vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu.

Talent Call Turku avautuu 23.4.2019 osoitteessa www.talentcall.fi. Hakuaikaa on 19.5. asti. Voittajat valitaan kesäkuun aikana.

Suomessa toimivilla yrityksillä on pula erityisosaajista. Talent Boost kampanjat ja tapahtumat ulkomailla tähtäävät erityisosaajien houkutteluun eri aloilla toimiviin yrityksiin eri puolilla Suomea. Talent Call on erinomainen esimerkki tällaisesta kampanjasta. Talent Boost tarjoaa yrityksille verkostoja kansainvälisten osaajien löytämiseen sekä rahallisen kannusteen ensimmäisten kansainvälisten osaajien palkkaamiseen, sanoo Ulla Hiekkanen-Mäkelä, Head of Talent Boost, Business Finland Oy.

Siirtolaisuusinstituutti on mukana Talent Turun johtoryhmässä.

Lisätiedot:

Talent Call Turku toteutetaan osana Varsinais-Suomen liiton rahoittamaa Talent Boost Turku AIKO -hanketta, jonka toteutuksesta vastaa Turku Science Park Oy. Talent Call Turku on osa Turku Science Park Oy:n koordinoimaa Talent Turku -ekosysteemiä, jonka tavoitteena on edistää Turun seudun vetovoimaa kansainvälisten erityisasiantuntijoiden ja heidän perheidensä keskuudessa. Talent Turku puolestaan on osa kansallista poikkihallinnollista Talent Boost Finland -toimenpidekokonaisuutta, jonka koordinaatiosta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Talent Call Turku -kilpailun verkkosivut ovat avoinna osoitteessa www.talentcall.fi

Talent Boost-ohjelma on yksi Business Finlandin strateginen sisältökokonaisuus. Sen puitteissa edistetään työ- ja elinkeinoministeriön asiakasrajapinnassa poikkihallinnollista ”Kasvua kansainvälisistä osaajista” -toimenpideohjelmaa (Talent Boost Finland). Lue lisää

Business Finlandin ”Build a life around your career in Finland” -video

The Family Life Index 2018

 

 

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös