Iska Warran – Somalialaiset Suomessa

22.6.2017
Toista kertaa järjestettävä valtakunnallinen Iska Warran – Somalialaiset Suomessa -konferenssi kokoaa asiantuntijat sekä muut eri puolilta Suomea tulevat ihmiset elokuussa Turkuun pohtimaan, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2017.

Tämän vuotisen tapahtuman teemana on erityisesti yrittäjyys ja työllistyminen. Luvassa on myös somalialainen kulttuuri-ilta. Konferenssi haastaa ongelmakeskeisen näkökulman maahanmuuttoon ja yhdistää somalialaisten yrittäjien, somalialaisten järjestöjen edustajien sekä aiheesta tutkimusta tekevien asiantuntijoiden ajatukset ja kokemukset. Puheenvuoron käyttävät myös somalialaiset yrittäjät Ruotsista ja Iso-Britanniasta.

Konferenssin puheenvuorot pidetään suomeksi tai englanniksi, tulkkaus somaliksi tarpeen mukaan.

Tapahtuma järjestetään 17.–18.8.2017 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16). Somalialainen kulttuurijuhla 17.8.2017 pidetään Vanhalla Raatihuoneella (Vanha Suurtori 3). Juhlassa somalialaiset artistit esiintyvät, ja lisäksi tarjolla on perinteistä somalialaista ruokaa.

Konferenssin järjestelyistä vastaavat Länsi-Suomen Somaliseura ry, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Siirtolaisuusinstituutti sekä Suomen Akatemian rahoittamat tutkimushankkeet Islam ja turvallisuus uudelleentarkasteltuina: Transnationaaliset somaliperheet Suomessa, Kanadassa ja Somaliassa (Helsingin yliopisto) ja Jälkietninen aktivismi uusliberalismin aikakaudella (Turun yliopisto).

Tapahtumaan ovat tervetulleita kotouttamistyötä tekevien viranomaisten ja erilaisissa yhdistyksissä vaikuttavien henkilöiden lisäksi tutkijat ja opiskelijat sekä kaikki asiasta kiinnostuneet!

Järjestäjät toivottavat toimittajat tervetulleiksi osallistumaan konferenssiin. Pyydämme median edustajia ottamaan yhteyttä Abdishakur Aliin tai Miia Kauppilaan.

Lisätiedot:
Abdishakur Ali – toiminnanjohtaja, Länsi-Suomen Somaliseura (0400 375017)
Miia Kauppila – kulttuurikoordinaattori, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala (040 6428 465).

Tapahtuman viralliset sivut.

Ilmoittautuminen tapahtumaan.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Tapahtuma Facebookissa.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös