Arkisto  »  Arkiston käyttö  »  Aineistot  »  Kuvagalleria  »  Lahjoitukset  »  Linkit


Paneeli- ja esinenäyttelyt

Avoinna olevat näyttelyt

10.1.–31.1.2018 Virolaisten tie Australiaan – pakolaisten elämää vuosina 1945–1950

28.2.–20.3.2018 Numur – Islam ja minä

Marraskuussa 2013 avattu Pohjois-Amerikan siirtolaisuuteen keskittyvä näyttelykokonaisuus, koostuu instituutin omasta pysyvästä Amerikka-näyttelystä ("Amerikka-huoneesta").

Instituutin Australia-huoneessa on lisäksi esillä Australiaan ja Uuteen-Seelantiin suuntautuneesta suomalaisten siirtolaisuudesta kertova näyttely.

  • Näyttelyt ovat avoinna arkisin klo 9.00–16.00 (vapaa pääsy)

Amerikka-huone

Mikä sai ihmiset lähtemään Atlantin toiselle puolen? Millaista oli matkanteko sata vuotta sitten ja kuinka elämä uudessa kotimaassa sujui? Mitä on amerikansuomalaisuus nykyään? Täysin uusittu näyttely suomalaisista Yhdysvalloissa esittelee Siirtolaisuusinstituutin arkiston aarteita. Näyttelyssä voi nähdä siirtolaiselämän arjen hankaluudet ja hauskuudet. Esillä on alkuperäisiä asiakirjoja, amerikansuomalaisuuteen liittyvää esineistöä, valokuvia ja kirjallisuutta.

Australia-huone

Australia-huoneessa on mm. mielenkiintoista esineistöä, jonka maassa asunut suomalaissiirtolainen Leo Fabritius on lahjoittanut instituutille. Leo pyydysti käärmeitä, soitti viulua ja rakenteli laivapulloja. Hän osasi käyttää myös bumerangia. Toisena henkilönä huoneessa esitellään turkulainen Herman Dietrich Spöring. Hän oli vuosina 1768-71 mukana englantilaisen kapteeni James Cookin retkikunnassa, jonka jäsenet  olivat ensimmäisiä Oseaniassa purjehtineita eurooppalaisia.

Australia-huone

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös